Äpplen med crunch.

 
5 st äpplen
2 msk vatten
saft från 1/2 citron
1/2 dl  strösocker
 
 

Crunch:

50 g smör

1/2 dl  farinsocker

1 msk  ljus  sirap

1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl havregryn

1/2 dl mandelmjöl (kan uteslutas)

2 tsk malen kanel

2 nypor flingsalt

 

Skala och hacka äpplen och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft och socker, rör om.
Koka i cirka 6 minuter eller tills äpplena är mjuka. Ta grytan av plattan och låt svalna.

 


Blanda alla ingredienser till crunchen. Bred ut på en plåt och rosta den mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter, rör om under tiden.

 


När allt har svalnat, lägg konfityren i små skålar och strö över crunch och en klick grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0