Inkokt lax med saffran och hjortronsås.

 
 
2 liter vatten
1 dl ättika
1 stor lök
3 msk salt
10 kryddpepparkorn
1 g saffran
2 tsk strösocker
4 st lagerblad
2 msk fryst dill
ca 500 g lax (använd en hel som du skär i bitar eller färdigskurna laxfiléer)
 
 
Hjortronsås:
 
3 dl creme fraiche
2 msk hjortronsylt
1 msk majonnäs
1 nypa salt
1 msk citronsaft
 
 
 Blanda vatten och ättika i en stor kastrull.
 
 Skala och dela löken. Lägg i den i vattnet. Blanda i salt, kryddpeppar, saffran, socker, lagerblad och dill.
 
 Låt allt koka upp och sjud i cirka 10 minuter.
 
 Lägg i laxen och slå av värmen. Låt laxen ligga och dra i vattnet i cirka 1 timme.
 
 
 
 
Blanda samman alla ingredienser till hjortronsåsen och
 låt den gärna stå minst en timme innan servering.
Servera hjortronsåsen med nykokt mandelpotatis till den inkokta laxen med saffran.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0