Italiensk bruschetta med paprikaröra.

 
 
4 röda paprikor
4 hela vitlöksklyftor med skal på
3 schalottenlökar
olja
salt
färsk persilja
200 g tomater
1 baguette
2 vitlöksklyftor
8 sardeller
 
 
 Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Skär sedan ner dem i mindre bitar. Skala och skär löken i ringar.
 
 
Lägg ut paprika, lök och vitlöksklyftor på en plåt. Ringla över olja och strö på salt. Ugnsbaka i ca 30 minuter på 200°C tills allt är helt mjukt. Låt svalna.
 
 
Tryck ur vitlöken ur skalet. Lägg på ett knippe färsk persilja och hacka ihop tillsammans med paprika, lök och tomater.
 
 
Skiva baguetten. Skala och finriv vitlöken. Hacka ihop vitlök och sardeller fint. Blanda med olja. Pensla detta på baguetterna. Stek på medelvärme tills ytan är frasig.
 
 
Skeda upp av den rostade paprikaröran på varje baguettebit. Toppa med mer färsk persilja, salt och svartpeppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0