Saffranskladdkaka med lingongrädde.

 
 
0.5 g påse saffran
2 msk vaniljsocker
0.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g smör
200 g vit choklad
3 msk ljus sirap
3 ägg, lätt ihopvispade
 
 
Lingongrädde:
 
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 msk rårörda lingon
 
 
Ugn 175˚.
 
 
Stöt saffranet med 1 tsk socker i en mortel. Blanda vaniljsocker, socker, mjöl, salt och saffransblandningen i en bunke.
 
 
Smält smöret och tillsätt chokladen. Rör om tills all choklad smält. Ta kastrullen från värmen och tillsätt sirap och ägg. Rör om och häll ner i bunken med de torra ingredienserna. Blanda till en smidig smet.
 
 
Spänn fast ett bakplåtspapper på botten av en form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Smöra och bröa kanten och häll i smeten.
 
 
Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Kakan ska vara kladdig, känn med provsticka. Låt kakan svalna minst 1 timme.
 
 
Vispa grädde och florsocker fluffigt och rör ner lingonen. Servera grädden till kakan eller bred den ovanpå kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0