Saffranskokostoppar.

 
 
Äggen ska inte vara  för stora för då blir kakorna inte lika toppiga. Låt smeten svälla en stund innan du klickar ut den på plåten.
 

Cirka 30 stycken
 

50 g smör
½ kuvert saffran (ca ½ krm)
2 dl strösocker
2 små eller medelstora ägg
1 påse kokosflingor, 200 g
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.
 
 
Smält smöret. Finstöt saffranet med lite av sockret och blanda ner i smöret. Låt smöret svalna.

Blanda ner resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt stå en stund så sväller kokosflingorna.

 Klicka ut toppar med teskedar på plåt med bakplåtspapper.

 Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter tills de fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0