Carpaccio på röding eller lax.

 
500 gr rödingfilé eller lax
½  fänkålshuvud
1 apelsin
30 g löjrom
1 msk finhackad fänkålsdill eller dill
 ½ dl smetana eller syrad grädde
 
 
Dressing:
2 msk olivolja
1 citron, saften
salt och peppar
 
 

Snabbrimma gärna rödingen genom att torka av den ordentligt och strö på cirka 1 tesked salt. Låt rödingen stå svalt i cirka 30 minuter.

 

 Skiva rödingen i tunna skivor.

 

Skiva fänkål tunt och vänd i lite olivolja och salt. Lägg åt sidan.

 

Skär av skalet på apelsinen och filéa den med en liten vass kniv genom att skära loss klyftorna. Spara saften om det blir över. Lägg apelsinklyftorna åt sidan.

 

 Mixa ingredienserna till dressingen. Tillsätt även överbliven apelsinsaft. Smaka av med salt och peppar.

 

Häll dressingen på förrättstallrikar eller på ett uppläggningsfat. Lägg på den tunt skurna rödingen, fänkål och apelsin. Garnera med regnbågsrom och dill och dra gärna några varv med svartpepparkvarn över.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0