Krossad potatis med dill och gräslök.

 
1 kg små, ekologiska potatisar
4 msk smör
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
flingsalt, svartpeppar, dill och gräslök
 
 

Skrubba potatisarna noga. Om du vill skalar du dem, men det fungerar bra med skal om skalet är fint och potatisarna är ekologiskt odlade.

 

 Koka potatisen nästan färdiga i lättsaltat vatten, 8-10 minuter. Känn med en sticka så att de är klara. Häll av vattnet, häll potatisen i en bakpappersklädd långpanna.

 

 Låt potatisen ånga av, lägg i smöret och sätt ugnen på 225­°. Rör om så smöret fördelas jämnt över potatisarna. Tryck till potatisarna med t.ex. botten på en skål eller handen, så att de krossas något. Baka mitt i ugnen 30 minuter.

 

 Ta ut och vänd potatisarna, ringla på olja och ställ in igen ca 30 minuter eller tills de är gyllene och krispiga på ytan. Smaksätt genom att ringla vinäger över potatisen, salta och peppra. Avsluta med att strö över finhackad dill och gräslök.

 

Tips

Servera potatisarna som plockmat, antingen som de är med en dipsås, eller låt dem svalna och toppa med en klick löjrom och crème fraiche.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0