Kycklingpanna med bacon och gräslök.

 
 

500 g kycklingfilé
1 msk smör
140 g bacon

 

 

Sås:
4 dl sky och vatten
2 msk konc kalv- el kycklingfond
2 dl lätt-crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk gelé
1 krm curry
1 krm paprikapulver
1 tsk soja
3 msk vetemjöl

 
 
 

Garnering:
3 msk klippt gräslök
vinbärsgelé

 

Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra efter smak. Strimla och stek baconet för sig.

 

 

Sås:

Skölj ur pannan med vatten och sila ner vätskan i en kastrull. Mät upp till 4 dl. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp.

 Lägg kycklingen i en traktörpanna och häll över såsen. Låt sjuda ca 5 min.

 

 

 Garnering:

Strö över bacon, gräslök och lite gelé. Servera med kokt ris, sparris och tomater.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0