Tiramisù.

 
500 g mascarpone
16 savoiardikex
150 g strösocker
5 ägg, separera vita och gula
2 dl marsalavin
2 dl espressokaffe
kakao
 
 
 
Vispa äggulor och strösocker poröst.
 
Tillsätt därefter mascarponeosten och vispa i ytterligare 3 minuter.
 
Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i mascarponekrämen.
 
Blanda kaffe med marsalavin.
 
Doppa kexen i blandningen, två åt gången.
 
Varva de doppade kexen med mascarponekräm i portionsglas, till exempel martiniglas.
 
Varva två lager kräm och två lager kex, avsluta med mascarponekräm.
 
Strö över lite kakao som avslutning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0