Viltwallenbergare med kantareller och potatis- & jordärtskockspure.

 
 
400 g älgfärs
2 dl vispgrädde
2 msk smör + 1 dl panko
1 tsk enbär, finhacka och mortla
 salt 
2 tsk timjan, hacka
2 äggulor
300 g kantareller
2 msk smör  + 2 msk smör
 
LINGON:
2 dl lingon
½ dl rårörsocker
 
MOS:
150 g jordärtskockor, skala
600 g potatis, skala
smör
salt & peppar
 
TILLBEHÖR:
sockerärtor
 
 
Blanda grädden med 2 msk panko, låt svälla i 5 minuter.
 
Blanda lingon med socker och mosa dem lätt.
 
Blanda färsen med salt, enbär, timjan, äggulor och gräddblandningen. Forma färsen till 4 biffar och vänd dem i pankos.
 
Hyvla 50 g jordätskocka i tunna skivor och lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar. 
 
Koka resterande jordärtskockor och potatis mjuka. Häll av vattnet, men spara 2 dl. Mixa till ett mos med 2 msk smör och späd med kokvattnet till en slät pure. Salt & peppar.
 
Smält 50 g smöri en mindre kastrull. Låt det långsamt bli lätt brynt med de hyvlade jordärtskockorna, passa så att smöret inte bränns. Det tar en stund innan skivorna blir krispiga.
 
Stek kantarellerna i 2 msk smör och salta.
 
Stek biffarna i smör och förväll ärtskidorna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0