Fisksoppa med räkor, dill och citron.

 
 

400 g valfri fiskfilé
150 g skalade räkor
1 morot
1 gul lök
½ msk smör
1–2 msk färskpressad citron
7 ½ dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
½ dl hackad dill
salt och peppar
2 tsk finrivet citronskal

 

 

 Skär fiskfilén i bitar.


 Skala och finhacka 1 morot och 1 gul lök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.


 Tillsätt 1–2 msk färskpressad citron och 71/2 dl vatten.


Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner vispgrädde och lägg i fisken.


 Låt koka på svag värme i 3 minuter. Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill, salta och peppra.

Toppa med 2 tsk finrivet citronskal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0