Fisksoppa med räkor, dill och citron.
400 g valfri fiskfilé
150 g skalade räkor
1 morot
1 gul lök
½ msk smör
1–2 msk färskpressad citron
7 ½ dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
½ dl hackad dill
salt och peppar
2 tsk finrivet citronskal
Skär fiskfilén i bitar.
Skala och finhacka 1 morot och 1 gul lök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.
Tillsätt 1–2 msk färskpressad citron och 71/2 dl vatten.
Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner vispgrädde och lägg i fisken.
Låt koka på svag värme i 3 minuter. Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill, salta och peppra.
Toppa med 2 tsk finrivet citronskal.
Kommentarer
Trackback