Sandkaka med kristyr .

 
Sandkakan blir ännu godare om den får stå och safta till sig en dag.
 
 

225 g smör, mjuk
2½ dl strösocker
3 ägg
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

 

 

Kristyr
ca 2 dl florsocker
½ äggvita

 

 

Ugn 175°

 

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt konjaken.

 Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter.

Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 min. Låt svalna.

 

Vispa florsocker och äggvita till en kristyr. Dekorera kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0