Cheesecake med rabarber och jordgubbar.
Botten:
200 g digestivekex
100 g smör
Rabarberkompott:
400 g rabarber
1 vaniljstång
1½ dl strösocker
½ - 1 msk potatismjöl
Fyllning:
400 g philadelphiaost
2 dl strösocker
½ citron, skal och saft
4 äggulor
4 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
Garnering:
jordgubbar eller andra bär
Ugn 175 °
Krossa kexen och blanda med smält smör. Lägg i en form med löstagbar kant 24 cm. Lägg gärna ett smort bakplåtspapper i botten. Grädda i 10 minuter.
Höj ugnen till 225 °. Skär rabarbern i 2 cm bitar, skrapa ur vaniljstången. Lägg rabarber, vaniljstång, vaniljfrön, socker och potatismjöl i en ugnsform och täck med aluminiumfolie. Låt stå i ugnen i 15 minuter tills rabarbarn har blivit mjuk. Låt svalna.
Vispa samman philadelphiaost, socker, citronskal och citronsaft till en slät smet. Rör ned äggulorna en i taget. Vispa grädden och vänd ned i smeten tillsammans med de mosade jordgubbarna.
Varva fyllning och rabarberkompott i formen. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
Garnera med bär.
Kommentarer
Trackback