Kladdkaka med rabarber.
100 g smör
100 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
1 tsk kanel
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull på spisen.
Skär rabarberna i små skivor. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädde och kanel. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.
Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.
Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.
Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.