Matjesill med brynt smör och havtorn.

 
 
4 kokta kalla potatisar
smör, att steka i
2 ägg
50 g smör, att bryna
1.5 dl frysta havtorn, tinade
4 hela matjesfiléer
dill
 
 
Riv potatisen grovt och stek i omgångar i smör. Häll upp på hushållspapper och låt rinna av.
 
 
Koka äggen så att de har en krämig mitt, ca 6 min. Kyl ner och skala direkt. Bryn smör i en kastrull på medelvärme tills det doftar nötaktigt och skummar. Häll i havtornen.
 
 
Skär matjessillarna på längden och fördela på ett fat. Dela äggen och lägg på fatet, mosa lätt med en gaffel. Strö över potatissmulet och skeda över smöret med havtornen. Garnera med dill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0