Äppelkaka.

 
 
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
0,5 tsk salt


Fyllning:
4-5 rivna äpplen
1 msk strösocker
1 tsk kanel
 


Gör så här:
 Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt smöret och finfördela med fingertopparna. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen.

 Riv äpplena med eller utan skal och blanda med socker och kanel.

Smörj en rund form på ca 20 cm i diameter. Tryck ut hälften av degen i formen och täck den med de rårivna äpplena.

Fördela resten av degen ovanpå och tryck ut jämt.

 Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något och servera med lättvispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0