Laxröra med sallad på rödbeta och pekannötter.

 

400 g varmrökt lax
1/2 rödlök
1 kruka gräslök
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk citronsaft
1/2 tsk dijonsenap
Salt och  svartpeppar

 

Sallad:

400 g rödbetor
1 msk olivolja
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk salt
100 g färdigkokta gröna linser
1 avokado
75 g pekannötter
 rucola

 

Dressing:

2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar

 

Till servering:

Rostat bröd, gärna grovt rågbröd

 

 

Ta bort skinnet på laxen och finfördela fiskköttet med en gaffel. Skala och hacka rödlöken fint.

 

Hacka gräslöken, spara lite till dekoration.

 

Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronsaft och dijonsenap i en skål, smaka av med salt och peppar.

 

Vänd i lax, rödlök och purjolök och klicka upp i 4 glas eller glasburkar. Förvara kallt till servering.

 

Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär i tärningar.

 

Vänd dem i olivolja och krydda med spiskummin och salt.

 

Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och baka dem i ugnen tills de är mjuka, cirka 20 minuter.

 

Häll av linserna, skölj och låt rinna av.

 

Dela avokadon, ta bort kärnan, gröp ur fruktköttet och skär i tärningar. Hacka nötterna grovt.

 

 Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål.

 

Lägg upp ruccola, linser och rödbetor i en skål.

 

Toppa med avokado och nötter och ringla över dressing.

 

Servera gästerna var sin glasburk med laxröra, assietter till salladen och rostad bröd att breda röran på.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0