Äppelrutor med kokos.
Receptet är glutenfritt.
3–4 äpplen
2 tsk citronsaft
5 ägg
3 dl strösocker
¾ dl maizena majsstärkelse
2 msk potatismjöl
2 dl kokosflingor
2½ tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 tsk citronsaft
5 ägg
3 dl strösocker
¾ dl maizena majsstärkelse
2 msk potatismjöl
2 dl kokosflingor
2½ tsk bakpulver
½ dl rapsolja
Garnering:
½ dl florsocker
äppelklyftor
Ugn:225°
Börja med att skala, kärna ur och skära äpplena i klyftor. Droppa lite citronsaft över så att de inte mörknar.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda maizena, potatismjöl, kokos och bakpulver. Tillsätt blandningen och oljan i äggsmeten, rör smeten slät.
Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Fördela äppelskivorna i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt den svalna.
Servering: Skär kakan i rutor, pudra över lite florsocker och garnera med tunna äppelklyftor.
Kommentarer
Trackback