Krossad potatis med bacon och vitlökssmör.

 
 

1 kg potatis, 8–12 st, gärna mjölig
120 g bacon
1–2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
75 g smör

 

Ugn 225°

 

Koka potatisarna nätt och jämnt mjuka med skalet på. Låt svalna av.

 

Stek baconet, men inte alltför hårt. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Lägg de hela potatisarna i en smord ugnsfast form. Tryck till dem ovanifrån med en potatisstöt eller med handen.

 

Mosa samman vitlök och persilja, spara ett par nypor persilja till garnering. Blanda med smöret. Klicka vitlökssmöret på potatisarna. Strö över baconet.

 

Gratinera i ugnen 15–20 min eller tills potatisarna fått fin färg. Strö över den sparade persiljan.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0