Saffranslax med vasabimajonnäs på chips.

 
 
Tänk på att laxen måste förberedas 1 dygn i förväg.
 
 
1 kg färsk lax (av sushikvalitet!)
2 påsar (1 g) saffran
3 msk sesamolja
1 påse lättsaltade potatischips med vinägersmak
1 dl  majonnäs
1 tsk vasabi (på tub)
½ knippe salladslök
1 msk vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
 
 
Köp riktigt färsk lax av sushikvalitet. Filéa och skär upp laxen i filélängder (loins). Linda in fisken i plast och frys den i minst 24 timmar. Ta ut laxen och låt den tina i kylskåp.
 
 
Gnid in längden i sesamolja och saffran. Låt den med fördel ligga och marinera inlindad i plast i cirka 3 timmar.
 
 
Smaksätt majonnäs med vasabi (efter smak).
 
Skiva salladslöken tunt.
 
Spritsa en klick vasabimajonaise på ett potatischips, lägg en tunn skiva saffranslax ovanpå, spritsa ytterligare en liten klick vasabimajonnäs ovanpå laxen. Garnera sesamfrön och salladslök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0