Kyckling med paprika, champinjoner, sweet chilisås & ris.
4 kycklingfiléer, stora
2 röda paprikor
1 gul paprika
300 g färska champinjoner
4 dl vispgrädde
2 dl thai sweet chili sås
1 tsk sambal oelek
1/2-1 msk torkad oregano
2 röda paprikor
1 gul paprika
300 g färska champinjoner
4 dl vispgrädde
2 dl thai sweet chili sås
1 tsk sambal oelek
1/2-1 msk torkad oregano
Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
Strimla upp kycklingfiléerna i ca 2×7 cm strimlor, salta & peppra.
Finstrimla paprikorna och skiva champinjonerna tunt.
Bryn på kycklingstrimlorna snabbt runt om och lägg upp i en ugnssäker form.
Stek paprikastrimlorna i en panna med lite smör, för i de tunt skivade champinjonerna och låt vattnet dunsta från både paprikor & champinjoner, tillsätt torkad oregano, salta & peppra.
När vätskan kokat bort helt, häll över röran på de brynta kycklingstrimlorna.
Vispa upp grädde med handvisp så det blir lite bubbligt. Häll i thai sweet chili, sambal oelek & smaka upp med ev salt.
Häll såsen över kycklingen, paprikan & champinjonerna.
Ställ in i ugnen i 25-30 min tills det blir en gyllene färg på toppen.
Ta ut och servera till ris och en grönsallad med en dressing av lite högre syra.
Kommentarer
Trackback