Kyckling med paprika, champinjoner, sweet chilisås & ris.

 
 
4 kycklingfiléer, stora
2 röda paprikor
1 gul paprika
300 g färska champinjoner
4 dl vispgrädde 
2 dl thai sweet chili sås
1 tsk sambal oelek 
1/2-1 msk torkad oregano
 
 
 
Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
 

Strimla upp kycklingfiléerna i ca 2×7 cm strimlor, salta & peppra.
 

Finstrimla paprikorna och skiva champinjonerna tunt.
 

Bryn på kycklingstrimlorna snabbt runt om och lägg upp i en ugnssäker form.
 

Stek paprikastrimlorna i en panna med lite smör, för i de tunt skivade champinjonerna och låt vattnet dunsta från både paprikor & champinjoner, tillsätt torkad oregano, salta & peppra.
 

När vätskan kokat bort helt, häll över röran på de brynta kycklingstrimlorna.
 
 
Vispa upp grädde med handvisp så det blir lite bubbligt. Häll i thai sweet chili, sambal oelek & smaka upp med ev salt.
 

Häll såsen över kycklingen, paprikan & champinjonerna.
 
 

Ställ in i ugnen i 25-30 min tills det blir en gyllene färg på toppen. 

 

Ta ut och servera till ris och en  grönsallad med en dressing av lite högre syra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0