Texas chiligryta.
6 - 8 portioner.
1000 g högrev i bit, skuren i bitar 3×3 cm
1 stor gul lök, fint strimlad
1 burk finkrossade tomater
1,5 dl bbq-sås
2 msk tomatpuré
1 msk torkade korianderblad
1 msk malen spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk smoked paprika-pulver
1 msk kakao
1/2 burk 33 cl ljus öl
salt
svartpeppar
1 stor gul lök, fint strimlad
1 burk finkrossade tomater
1,5 dl bbq-sås
2 msk tomatpuré
1 msk torkade korianderblad
1 msk malen spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk smoked paprika-pulver
1 msk kakao
1/2 burk 33 cl ljus öl
salt
svartpeppar
Tillbehör:
tortillas bröd
tortillas bröd
avokado 4-5 st, grovt mosade (rör i lite limesaft + salt och rör om)
picklad rödlök, (1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten – Kokas upp, låt svalna något och häll över fint strimlad rödlök i en burk, ca 1-2 fint strimlade rödlökar)
crème fraiche
cocktailtomater, hackade
färsk koriander (1 kruka)
nachochips
Strimla löken och bryn den lätt i en stekpanna med lite smör (medelhög värme).
När den är mjuk och glansig lägg i en större kastrull.
När den är mjuk och glansig lägg i en större kastrull.
Skär köttet i mindre kuber, salta och peppra.
Bryn på köttet i stekpannan med en rejäl klick smör. Häll sedan ner bitarna i kastrullen tillsammans med löken.
Häll i tomatkross, bbq-sås, tomatpuré, torkad koriander, malen spiskummin, chiliflakes, oregano, timjan, smoked paprika-pulver, kakao & öl.
Rör samman, salta & peppra.
Låt puttra på plattan i 3 timmar eller tills köttet helt faller isär när du rör i kastrullen.
Behåll locket på första 2 timmarna. Sätt sedan locket på sned så att vätskan kan dunsta sista timmen.
Kommentarer
Trackback