Texas chiligryta.

 
 
6 - 8 portioner.
 
 
1000 g högrev i bit, skuren i bitar 3×3 cm
1 stor gul lök, fint strimlad
1 burk finkrossade tomater 
1,5 dl bbq-sås 
2 msk tomatpuré
1 msk torkade korianderblad
1 msk malen spiskummin
1/2 tsk chiliflakes 
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk smoked paprika-pulver
1 msk kakao
1/2 burk 33 cl ljus öl
salt
svartpeppar
 
 
 
Tillbehör:
tortillas bröd

avokado 4-5 st, grovt mosade (rör i lite limesaft + salt och rör om)

picklad rödlök, (1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten – Kokas upp, låt svalna något och häll över fint strimlad rödlök i en burk, ca 1-2 fint strimlade rödlökar)

crème fraiche

cocktailtomater, hackade

färsk koriander (1 kruka)

nachochips
 
 
Strimla löken och bryn den lätt i en stekpanna med lite smör (medelhög värme).
När den är mjuk och glansig lägg i en större kastrull.

Skär köttet i mindre kuber, salta och peppra.
Bryn på köttet i stekpannan med en rejäl klick smör. Häll sedan ner bitarna i kastrullen tillsammans med löken.

Häll i tomatkross, bbq-sås, tomatpuré, torkad koriander, malen spiskummin, chiliflakes, oregano, timjan, smoked paprika-pulver, kakao & öl.

Rör samman, salta & peppra.

Låt puttra på plattan i 3 timmar eller tills köttet helt faller isär när du rör i kastrullen.
Behåll locket på första 2 timmarna. Sätt sedan locket på sned så att vätskan kan dunsta sista timmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0