Carpaccio med björnbär och kantareller.

 
 
Här kan du välja älg - eller nötkött. Gillar du inte rått kött så kan du grava det och tänk på att både gravat och rått kött måste förberedas 2 dygn i förväg.
 
250 g älg - eller nötkött
½ msk salt
½ msk socker
2 krm svartpeppar
 
 
BJÖRNBÄR:
100 g björnbär
2 msk socker
1 msk äppelcidervinäger
4 msk majonnäs
 
 
KANTARELLER:
250 g kantareller
1 äpple
2 msk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
 
 
GARNERING:
timjan
 
 
Frys köttet 2 dygn innan du skär det halvfryst i tunna skivor. Lägg det på ett fat och blanda ingredienserna , strö över köttet. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 2 timmar.
 
 
Lägg björnbären i en kastrull, tillsätt socker och vinäger. Låt koka tills sockret löst upp sig. Låt kallna. Blanda 1/4 av bären med majonnäs och resten av bären sparas till garnering.
 
 
Skär äpplet i små tärningar. Stek äpplet och kantarellerna i smör tills de fått fin färg, salt och peppar. 
 
 
Lägg upp på ett fat och njut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0