Kycklingpaj .

 
 

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl kesella

 

Fyllning:

½ grillad kyckling, urbenad
2½ dl crème fraiche
2 tsk röd currypasta eller tomatpuré
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1 burk (227 g) ananasringar
250 g cocktailtomater

 

Garnering:

grönkål
tomatklyftor

 

Ugn 225°

 

Pajdeg:

Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt 30 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform, ca 26 cm i diam.

 

Fyllning:

Blanda crème fraiche, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet.

Dela kycklingköttet i mindre bitar och fördela det i formen.

Dela ananasringarna och halvera tomaterna men spara ett par tomater till garnering. Lägg ananas och tomat längs kanten på pajen.

Grädda mitt i ugnen tills fyllningen är fast och ytan har fått fin färg, ca 30 min. Garnera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0