Kycklingpaj .
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl kesella
Fyllning:
½ grillad kyckling, urbenad
2½ dl crème fraiche
2 tsk röd currypasta eller tomatpuré
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1 burk (227 g) ananasringar
250 g cocktailtomater
Garnering:
grönkål
tomatklyftor
Ugn 225°
Pajdeg:
Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt 30 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform, ca 26 cm i diam.
Fyllning:
Blanda crème fraiche, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet.
Dela kycklingköttet i mindre bitar och fördela det i formen.
Dela ananasringarna och halvera tomaterna men spara ett par tomater till garnering. Lägg ananas och tomat längs kanten på pajen.
Grädda mitt i ugnen tills fyllningen är fast och ytan har fått fin färg, ca 30 min. Garnera.