Ananaskladdkaka.

 
 
 

150 g smör
3 dl strösocker
1/2 krm salt
2 msk vaniljsocker
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl

 

Garnering:
7 ananasringar
florsocker

 

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

 

Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa gärna formen med kokos (eller ströbröd).

 

Lägg ut ananasringarna jämnt på smeten.

 

Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den (ananasen kan förlänga gräddningstiden något). Servera gärna med vispgrädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0