Enbärssås.

 
 
Passar utmärkt till vilt kött.
 

8-10 personer

 

Ingredienser:
1-2 msk smör
2 msk finhackad röd lök
14-16 finhackade enbär
14-16 finhackade vitpepparkorn
1 1/2 dl halvsött madeiravin
2  st grönsaksbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
6 dl cremefraiche (går bra med mellan)
1 msk kinesisk soja

 

 

Tillagning:

Fräs lök, enbär och peppar lätt i smöret utan att det får färg.

Tillsätt vinet och buljongtärningarna och koka ihop till hälften.

Tillsätt grädde och cremefraiche och koka ytterligare 5-10 min. smaka av med soja och en skvätt vin.

Räcker till många,fantastiskt god till finare renkött.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0