Citronkladdkaka.

 
 
Gör gärna kladdkakan dagen innan och använd en springform som är cirka 23 cm i diameter.
 
 
 
 

225 g  smör

4 ekologiska citroner (skal och 1 dl saft)

3 dl strösocker

2,25 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

3 ägg

 

 

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll över i en bunke.

 

Skölj citronerna noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken.

 

Blanda sedan i resten av ingredienserna och rör försiktigt bara precis tills alla ingredienser gått ihop.

 

Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen, smörj eller fodra kanterna och häll upp smeten i den.

 

Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Denna kladdkaka blir inte dallrig i mitten som andra kladdkakor utan ser rätt fast ut på ytan när den är klar trots att den är kladdig på insidan.

 

Låt kakan stå i kylskåpet tills den svalnat helt och hållet. Servera med lättvispad grädde.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0