Grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa.

 
 

8 stora färska pilgrimsmusslor med eller utan skal

1 galiamelon
½  cantaloupemelon
2 avokado
1 gurka
1 knippe salladslök
½ mild röd chilifrukt
1 kruka koriander

 

Dressing:

saft av 1 ½ limefrukt
3 msk olivolja
1 msk honung
½ klyfta vitlök, riven
tabasco
flingsalt
svartpeppar 

 

 

Gnid in musslorna med lite olivolja och salta och peppra.

 

Grilla musslorna medium/rare i en rykande het och torr grillpanna.

 

Låt musslorna stå och vila i rumstemperatur medan du gör salsan.

 

Tärna melon och avokado. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Strimla det gröna från salladslöken tunt, finhacka chilin och plocka korianderbladen.

 

Gör dressingen.

Blanda limesaft, olivolja, honung, riven vitlök, några droppar tabasco, flingsalt och svartpeppar i en skål. Blanda med salladen.

 

Servera salsan i snäckskal eller skålar tillsammans med pilgrimsmusslorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0