Koreansk råbiff.
400 g nötinnanlår
1 msk honung
2 msk sesamolja
2 msk japansk soja
2 tsk strösocker
1 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor
1 salladslök, skivad
1 msk rostade sesamfrön
1 msk rostade pinjenötter
nymalen svartpeppar
1/2 päron (gärna nashi eller hårt anjou) koreanskt, skär i tunna strimlor
Servering:
4 äggulor
salladslök
pinjenötter
Lägg köttet i frysen 1 timme.
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Ta ut köttet ur frysen och skär i så tunna strimlor som möjligt när det är halvt tinat. Skär även tvärs över strimlorna några gånger. Lägg köttet i en bunke och blanda med marinaden.
Lägg päronstrimlorna i botten och sen köttete ovanpå. Strö på pinjenötter och salladslök. Lägg äggulan i en grop på köttete.
Kommentarer
Trackback