Lax med ugnsrostade rotfrukter och citronsås.

 
 
 
4 bit lax (à 150 g)
4 rödbetor, delade
12 potatisar, delade
8 jordärtskockor, delade
2 msk stött fänkålsfrö
0,5 fänkål
olivolja
 
 
Sås:
 
1 citron, skal och ev lite saft
1 kruka dill, finhackad
1 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
 
 
 
Lägg skockor, rödbeta och potatis på en plåt eller i en ugnsform, smaksätt med fänkålsfrö, olja och salt. Baka i ugn 200 grader i ca 40 minuter.
 
 
Hyvla fänkålen tunt och lägg i kallt vatten. Toppa rotfrukterna/rätten med fänkål vid servering.
 
 
Krydda laxen med salt och olja och baka i ugn 200 grader ca 5-10 minuter.
 
 
Rör samman alla ingredienser till såsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0