Mörk chokladmousse.

 
 
Du kan blanda i lakrits eller mörk rom.
 
 
100 g mörk choklad
1 dl 1+ vispgrädde
0.5 dl strösocker
0.5 dl vatten
äggulor
 
 
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
 
 
Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Vispa äggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning.
 
 
Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner chokladen i äggvispet vänd sedan varsamt ner grädden.
 
 
Häll upp i 4-6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 tim. Garnera valfritt eller toppa med vispad grädde vid servering.
 
 
Hallonsås:
Koka upp frysta hallon i en kastrull och mixa dem till en slät sås med en stavmixer. Låt svalna och skeda över moussen. (sila av kärnorna om ni vill ha en slät sås).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0