Pilgrimsmusslor med brynt sojasmör, avokado, blomkål och kantareller.

 
 
2 portioner.
 
 
Pilgrimsmusslor:
 
8 pilgrimsmusslor
100 g smör (steksmöret används sedan för att göra det brynta sojasmöret)
1 msk rapsolja
salt
 
 
 
Brynt sojasmör:
 
100 g smör (från stekning av pilgrimsmusslor)
2 msk kinesisk soja
0,5 limefrukt, finrive skal + saft
 
 
 
Avokadokräm:
 
3 avokador
1 limefrukt
3 msk olivolja
salt
peppar
 
 
Topping:
 
0,5 blomkål
25 g smör
100 g kantareller
 
 
Förvärm stekpannan tills den är riktigt varm. Tillsätt olivolja. Lägg i musslorna med de torra sidorna nedåt. Salta musslorna på ovansidan. När musslorna stekt i 30 sekunder tillsätter du smöret. Stek musslorna ytterligare i 1 minut. Vänd sedan musslorna och stek i 1-2 minuter.
 
Lyft upp musslorna och sänk värmen i pannan, låt smöret ligga kvar.
 
 
 
 
Tillsätt soja i pannan med smöret. Låt puttra i ca 1 minut. Tillsätt sedan finrivet limskal och limesaft. Puttra i 1 minut till. Stäng av värmen. Smöret ska serveras varmt.
 
 
 
 
Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Lägg avokadoköttet i en blender. Har du inte tillgång till blender kan du använda en potatispress.
 
 
Tillsätt finrivet skal från 1 lime och några droppar limesaft. Tillsätt även olivoljan. Mixa blandningen till en slät puré. Salta och peppra efter smak.
 
 
 
 
Skär blomkålens buketter i munsbitar.
 
 
Värm en torr stekpanna på medelhög värme. Lägg i blomkålen med snittytan mot pannan. Låt sota i 6-8 minuter. Vänd på blomkålen om färgen börjar bli för svart.
 
 
Värm smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt kantarellerna när smöret smält och slutat bubbla. Stek kantarellerna i 5 minuter tills de fått en fin gyllenbrun yta.
 
 
 
 
Gör små ”ägg” av avokadopurén med hjälp av två skedar. Placera tre ägg på tallriken.  Placera sedan ut fyra pilgrimsmusslor på varje tallrik. Toppa sedan med den sotade blomkålen och de stekta kantarellerna. Häll sedan brynt sojasmör över musslorna och i mitten på tallriken.  
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0