Ceviche.
6 portioner.
600 g torskrygg eller annan vit, fast fisk
2 grapefrukter
3 cm färsk ingefära
½ färsk grön, mild chili
1 lime
1 gurka
färsk koriander
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar
2 grapefrukter
3 cm färsk ingefära
½ färsk grön, mild chili
1 lime
1 gurka
färsk koriander
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar
Skär bort skinnet från fisken och plocka bort eventuella ben. Skär köttet i små tärningar och lägg det i en fryspåse.
Skär bort toppen och botten på grapefrukterna och skär sedan bort skalen, utan att lämna något av den vita hinnan kvar på fruktköttet. Filea fruktköttet, skär i mindre bitar och samla ihop saften.
Skala ingefäran och riv den fint. Vänd ihop ingefära i en skål med finhackad chili, rivet limeskal, limesaft och grapesaft. Häll marinaden i fryspåsen med fisken ochlåt stå och dra i kylskåpet i20 minuter.
Kommentarer
Trackback