Pepparkakskladdkaka med kanel.

 
 
 
 

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl rårörssocker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 1/2 msk pepparkakskrydda

125 g smör

 

 

Topping:

200 g cream cheese (färskost)
1,75 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel

granatäpple eller lingon

 

 

 Vispa samman ägg och allt socker till en fluffig smet.

 

 Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver. Häll i det i smeten och blanda runt med slickepott tills du har en seg smet.

 

 Smält smöret och häll i det i smeten, blanda tills du har en jämn smet.

 

Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll sedan i smeten.

 

 Grädda i 175 grader i ca 35 min. Kakan kommer svälla och sedan falla ihop när du tar ut den.  Låt den sedan svalna helt.

 

Topping:

Blanda grädde och cream cheese, florsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir fluffigt. Klicka på detta på kakan, toppa gärna med granatäpplen eller lingon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0