Pepparkaksrutor.

 
Det går säkert lika bra att använda färdig pepparkakaskrydda.
 
 
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 ½ msk malen kanel
1 ½ tsk mald kryddnejlika
2 tsk mald ingefära
500 g kallt smör
 
 
Fyllning:
 
4 ägg
2 dl kvarg 0,3 %
5 dl creme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
 
 
Sätt ugnen på 200°.
 
 
Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, kryddor och tärnat smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
 
 
 
Fyllning:
Blanda ägg, kvarg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela resten av smuldegen ovanpå.
 
 
Grädda i mitten av ugnen, ca 30 min. Låt svalna. Skär i rutor. Pudra med florsocker före servering.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0