Cheesecake med mascarpone.

 
 
4 ägg 
1,5 dl strösocker
1 citron, skalet
200 g mascarpone
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex
 
 
Garnering:
Jordgubbar, hallon, vinbär
 
 
 
Separera äggulorna från vitorna.
 
Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
 
Rör ner mascarponen.
 
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
 
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
 
Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
 
Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
 
Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
 
Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
 
Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
 
Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0