Chokladkräm med hallonsås.

 
Här kan du göra hallonsås till chokladkrämen eller ta någon sorbetglass.
 
 
2 dl vispgrädde
200 g färskost
2 ägg
400 g mjölkchoklad, smält
2 msk vispgrädde
 
 
Hallonsås:
250 g hallon
2-3 msk citron, pressad
ev strösocker
 
 
Koka 2 dl grädde med färskost, tillsätt äggen.
 
 
Smält chokladen tillsammans med 2 msk vispgrädde. Häll försiktigt den smälta chokladen i gräddblandningen och mixa till en slät smet.
 
 
Fyll formen och grädda i 100 grader i 60 minuter till smeten slutat dallra. Ta ut pastejen och låt svalna, frys den sedan en stund.
 
 
Hallonsås:
Koka upp hallonen med citronsaften i en kastrull. Mosa bären direkt i kastrullen.
 
Använd sedan en sil för att sila bort kärnorna. Låt svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0