Kanelbullekaka.

 
 

4 ägg

1 dl mjölk

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

nypa salt

 

Fyllning:

2 tsk kanel

3 msk strösocker

 

Garnering:

Pärlsocker

 

 

Blanda smör och socker. Vispa med elvisp i någon minut så det blir riktigt krämigt.

 

 Knäck i ett ägg i taget medan du vispar med elvispen emellan.

 

Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta i det i smeten och rör om med en slickepott.

 

 Häll i mjölken och rör om ordentligt.

 

 Klä en liten form, ca 20X30 cm, med bakplåtspapper.

 

 Häll i hälften av smeten. Blanda sedan kanel och socker och häll det över hela kakan. Häll sedan på resten av smeten och toppa med pärlsocker.

 

7) Grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Känn med sticka, kakan ska vara torr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0