Kanelbullekaka.
4 ägg
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
nypa salt
Fyllning:
2 tsk kanel
3 msk strösocker
Garnering:
Pärlsocker
Blanda smör och socker. Vispa med elvisp i någon minut så det blir riktigt krämigt.
Knäck i ett ägg i taget medan du vispar med elvispen emellan.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta i det i smeten och rör om med en slickepott.
Häll i mjölken och rör om ordentligt.
Klä en liten form, ca 20X30 cm, med bakplåtspapper.
Häll i hälften av smeten. Blanda sedan kanel och socker och häll det över hela kakan. Häll sedan på resten av smeten och toppa med pärlsocker.
7) Grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
Kommentarer
Trackback