Oreokladdkaka.

 
 

175 g smör 
2 ½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
¾ dl kakao
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
100 g mörk choklad, hackad
1 pkt Oreo cookies 

 

Garnering:
florsocker 

 

 Ugn180 grader.

 

 

Smält smöret i en medelstor kastrull. Ta bort den från värmen. Rör ner strösocker, sirap, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och ägg. Blanda ihop allt till en slät smet. Blanda i chokladen.

 

 Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.

 

 Dela kakorna på mitten med en vass kniv.

 

Stick ner kakhalvorna i smeten med den skurna sidan upp.

 

 Grädda kakan mitt i ugnen i 23–28 min, tills den är lagom kladdig. Pudra ev. över lite florsocker.

 

Servera gärna med en klick vispgrädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0