Oreokladdkaka.
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
¾ dl kakao
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
100 g mörk choklad, hackad
1 pkt Oreo cookies
Garnering:
florsocker
Ugn180 grader.
Smält smöret i en medelstor kastrull. Ta bort den från värmen. Rör ner strösocker, sirap, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och ägg. Blanda ihop allt till en slät smet. Blanda i chokladen.
Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.
Dela kakorna på mitten med en vass kniv.
Stick ner kakhalvorna i smeten med den skurna sidan upp.
Grädda kakan mitt i ugnen i 23–28 min, tills den är lagom kladdig. Pudra ev. över lite florsocker.
Servera gärna med en klick vispgrädde.
Kommentarer
Trackback