Jordärtskockssoppa med kryddiga korvar.

 
300 g jordärtskockor
300 g potatis
1 st gul lök
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl grädde
3 st kryddstarka korvar ex Chorizo
30 g mangoldblad eller persilja
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar
 
 

Skala jordärtskockor, potatis och lök. Skär allt i lika stora bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda under lock tills allt är mjukt. Mixa soppan slät och häll i grädde. Smaka av med salt.

 

Skär korven i tunna skivor och stek lätt knapriga i torr stekpanna. Servera soppan med korven och toppa med mangoldblad eller persilja, några droppar olja och nymalen svartpeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0