Tiramisu.
8 portioner.
Gör den gärna dagen innan så smakar den som bäst.
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl amaretto. rom, marsalavin eller konjak
3 äggvitor
1 dl socker
20 savoiardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port).
Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Kommentarer
Trackback