Vit chokladmousse med blåbär.
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche (15%)
1 dl frysta, tinade blåbär
2 tsk florsocker
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche (15%)
1 dl frysta, tinade blåbär
2 tsk florsocker
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad.
Vispa grädden så den blir ordentligt vispad.
Ta sedan chokladen och blanda den med creme fraiche. Blanda sedan i detta i den vispade grädden.
Vispa gärna lite med en elvisp så den blir lite fastare.
Mosa blåbären med en gaffel och tillsätt sedan florsockret.
Varva sedan den vita chokladmoussen med blåbärsmoset i ett glas.
Toppa med lite hackad vit choklad och några blåbär.
Plasta in glasen och ställ i kylen i minst 1 timme så det får stelna till lite.
Kommentarer
Trackback