Ugnsbakad rabarber med kardemumma och glass.

 
 
 
4-5 stjälkar rabarber
1 1/2 dl socker
1 tsk mortlad kardemumma
40 g smör 
 
 

Till servering:

 

2 dl mandelbiskvier

vaniljglass

valfri frukt och bär, t ex körsbär och jordgubbar

 

 

 

Sätt ugnen på 225 grader.

 

 Skala rabarber och skiva fint.

 

Varva rabarber, socker och kardemumma i fyra ugnsfasta små portionsformar och hyvla över smör. Baka i ugnen i 12-15 min.

 

 Mortla mandelbiskvier och lägg beskvismulorna i en liten hög på en assiett. Lägg en glasskula i mitten av högen (på så vis ligger den ”fixerad” och halkar inte runt på assietten).

 

 Placera ugnsformen med rabarbern på assietten och lägg lite frukt och bär vid sidan av formen och glassen. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0