Halstrad gravad skrei med räkröra och picklad fänkål.

 
 
 
 
 
2 portioner.
 
 
300 gram skreifilé
2 msk salt
½ msk krossad rosépeppar
2 msk socker
6 msk finhackad dill
Smör att steka i
löjrom och fänkålsvippor att toppa med
 
 
 
Räkröra:
 
1 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
3 msk dill
1 msk Västerviks Senap
3 msk löjrom
200 gram skalade räkor
2 mosade kokta ägg
Salt
 
 
Picklad fänkål:
 
1 tunt skivad fänkål
½ dl socker
¼ dl ättika (12 %)
½ dl vatten
 
 
 
Blanda salt, rosépeppar, socker och dill. Dela fisken i 2 bitar och vänd bitarna i blandningen. Låt dem ligga i rumstemperatur ca 1/2 – 1 timme.
 
 
Picklad fänkål: Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra från värmen och lägg ner fänkål och låt svalna.
 
 
Räkröra: Blanda ingredienserna till räkröran och smaka av med salt.
 
 
Borsta bort ”salt-och sockerblandningen” från skreien. Stek några minuter på varje sida.
 
 
Toppa skreien med fänkålsvippor och löjrom och servera räkröra och pickad fänkål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0