Halstrad gravad skrei med räkröra och picklad fänkål.
2 portioner.
300 gram skreifilé
2 msk salt
½ msk krossad rosépeppar
2 msk socker
6 msk finhackad dill
Smör att steka i
löjrom och fänkålsvippor att toppa med
2 msk salt
½ msk krossad rosépeppar
2 msk socker
6 msk finhackad dill
Smör att steka i
löjrom och fänkålsvippor att toppa med
Räkröra:
1 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
3 msk dill
1 msk Västerviks Senap
3 msk löjrom
200 gram skalade räkor
2 mosade kokta ägg
Salt
1 dl majonnäs
3 msk dill
1 msk Västerviks Senap
3 msk löjrom
200 gram skalade räkor
2 mosade kokta ägg
Salt
Picklad fänkål:
1 tunt skivad fänkål
½ dl socker
¼ dl ättika (12 %)
½ dl vatten
½ dl socker
¼ dl ättika (12 %)
½ dl vatten
Blanda salt, rosépeppar, socker och dill. Dela fisken i 2 bitar och vänd bitarna i blandningen. Låt dem ligga i rumstemperatur ca 1/2 – 1 timme.
Picklad fänkål: Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra från värmen och lägg ner fänkål och låt svalna.
Räkröra: Blanda ingredienserna till räkröran och smaka av med salt.
Borsta bort ”salt-och sockerblandningen” från skreien. Stek några minuter på varje sida.
Toppa skreien med fänkålsvippor och löjrom och servera räkröra och pickad fänkål.
Kommentarer
Trackback