Vietnamesisk nudelsallad med citrongräs.
Nudelsallad:
200 g tunna risnudlar
2 morötter, rivna
4 salladslökar, skivade
150 g böngroddar
1 pak choi, tunt strimlad
1 kruka koriander, hackad
4 kycklingbröst
Dressing:
2 klyfta vitlök, rivna
1 dl vatten, kokande
0,5 dl muscovadosocker
1 chilifrukt, hackad
1 limefrukt, juice
4 msk fiskolja
1 citrongräs, den vita delen strimlad
Öppna upp kycklingen, salta och stek på mediumvärme i stekpanna.
Blanda dressingen och låt den stå några minuter .
Koka nudlarna enligt förpackning, när det är ca 1 min kvar lägg i böngroddarna, häll av nudlar och böngroddar och spola kallt vatten på dem.
Hacka alla grönsaker och blanda ihop dem tillsammans med nudlarna och böngroddarna, slå på dressingen och servera med den stekta kycklingen.
Kommentarer
Trackback