Grekisk köttfärspaj med filodeg.

 
 
250 g filodeg
100 g smält smör
400 g lammfärs
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk färsk timjan
1 tsk torkad oregano
200 gr cocktailtomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
200 g fetaost
3 ägg
1 ,5 dl mjölk
1 dl grädde
Salt och peppar
Olivolja att steka i
 
 
Sätt ugnen på 200°c.
 
 
Smält smöret och smörj kanterna på en pajform med löstagbar kant och täck botten med bakplåtspapper. Lägg filodeg omlott i formen. Låt degen hänga över kanten så glider den inte ner när den gräddas.
 
 
Fräs lök och vitlök mjuka i olja på medelvärme. Höj värmen och bryn lammfärsen med löken. Tillsätt tomatpuré, timjan och oregano och låt fräsa med i 1 minut. Salta och peppra.
 
 
Lägg färsen i pajformen. Tillsätt cocktailtomater , oliver och bryt fetaosten överst i små bitar. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra.
 
 
Häll äggstanningen överst i pajformen. Grädda i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0