Kladdkaka med kola.

 
 
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
200 g smält smör
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
1/2 burk karamelliserad mjölk
 
 
 
Ugn 175 grader.
 
Smörj och mjöla en form med kakao på cirka 20 cm i diameter.
 

 Blanda socker, kakao, salt och en bunke. Rör ner det smälta smöret.
 

 Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
 

Fördela hälften av smeten jämnt i formen. Ringla över karamelliserad mjölk och täck med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.
 

Skaka lite lätt på kakan, den ska dallra lite lätt i mitten. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp. På det sättet får du den perfekta kladdiga kladdkakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0