Kycklingpaj med smördeg.

 
 
 
6 portioner.
 

2 rullar smördeg

1 ägg, till pensling

 

300 g kycklingfiléer

olja, till stekning

2 purjolökar

1 lök

300 g champinjoner

3 kvistar timjan

50 g smör, till stekning

2 msk vetemjöl

4 dl färdig hönsbuljong

salt

 svartpeppar

 

 

Skär kycklingen i tunna strimlor och stek i olja i 1–2 minuter tills den fått färg. Ta av pannan från värmen.

 

 

Skala, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Skala löken, skär i tunna strimlor. Putsa champinjonerna, skär i skivor. Stek purjolök, lök och champinjoner och riven timjan i smör i stekpanna tills grönsakerna är mjuka. Strö över mjöl och låt steka med medan du vänder runt allt så alla ingredienser blir täckta av mjöl.

 

 

Tillsätt varm buljong i omgångar och låt det koka in emellan. Låt puttra i 5 minuter tills såsen sätter sig. Vänd ner de stekta kycklingstrimlorna. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer timjan.

 

 

Klä insidan av en ugnsfast form med smördeg. Häll i kycklingfyllningen. Lägg ett lager smördeg ovanpå fyllningen och tryck fast degen runt formen. Pensla med uppvispat ägg och snitta 1–2 snitt i locket så att ångan kan komma ut. Grädda på 180° i cirka 30 minuter tills smördegen är frasig, puffig och gyllene. Servera med grönsallad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0