Oreo dessert.

 
 
Du kan varva alla lager som du vill.
 

Botten:

1 paket oreo original à 154 g

 

Chokladmousse:

100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

2 äggulor

2 dl vispgrädde

 

Oreo cheesecake:

1 paket oreo original à 154 g

300 g kylskåpskall färskost

1,5 dl kylskåpskall vispgrädde

1 dl florsocker

 

Dekoration:

2 dl vispgrädde

8 st smulade oreokex + 4 minioreo

ev. hallon

 

Botten: 

Smula kexen till botten i matberedare eller för hand. Fördela kexsmulet i botten på alla glasen.

 

 

Chokladmousse: 

Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.

 

Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.

 

Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.

 

Häll upp  chokladmoussen i glasen. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör oreo cheesecake.

 

 

Oreo cheesecake: 

Mixa kexen till cheesecaken i matberedare eller för hand.

 

Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt  med elvisp i en bunke. Sikta ner florsockret och häll ned kexsmulet. Vänd ihop till en tjock och jämn cheesecake smet.

 

Fördela cheesecakesmeten i glasen ovanpå moussen. Låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan du dekorerar och serverar.

 

Toppa varje dessert med vispad grädde, oreosmul och mini oreos vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0