Äppelkaka.

 
 
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
0,5 tsk salt
 
 
Fyllning:
 
4-5 rivna äpplen
1 msk strösocker
1 tsk kanel
 
 
Ugn 225 grader.
 

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt smöret och finfördela med fingertopparna. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen.
 

Riv äpplena (jag gjorde med skalet på) och blanda med socker och kanel.
 

 Smörj en rund form på ca 20 cm i diameter. Tryck ut hälften av degen i formen och täck den med de rårivna äpplena.
 

 Fördela resten av degen ovanpå och tryck ut jämt.
 

Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något och servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0